• Germany
  • Great Brittain
  • Netherlands

Zoeken


Haveman Groen B.V.
Luttenoever 2a
7707 PS Balkbrug

Telefoon: 0523-657315

Mobiel: 06-27455527

E-mail: info@shiitakekwekerij.nl 

 

Welkom op de site van onze biologische Shii-take kwekerij

 

Shiitake, een paddenstoel van Japanse afkomst,  is een lekkernij. Vooral als het op de biologische manier is geteeld. Alleen dan ontwikkelt zich de grote, stevige shii-take, met een volle, kruidige smaak. Shii-take is rijk aan prote├»ne en kan als vleesvervanger gebruikt worden.

Op deze site kunt u :

  • entmateriaal (broed) bestellen
  • kant en klare kweekstammetjes bestellen (cadeautip!)
  • gedroogde shiitake bestellen
  • informatie en advies krijgen over shii-takes kweken
  • rondleidingen krijgen op de kwekerij

 Traditioneel, biologisch telen

In de natuur groeien shii-takes in bossen, waar zij de  voedingsstoffen uit dood eikenhout gebruiken. Op onze ecologische  kwekerij groeien de shii-takes in precies deze atmosfeer, buiten in het bos. De kwekerij is ambachtelijk en kleinschalig. In deze natuurlijke omgeving ontstaat een kwaliteitsproduct dat we met veel zorg en geduld begeleiden.

Lees hier over het teeltproces

 

 

 

Entmateriaal

Na het uittesten van verschillende soorten entmateriaal, hebben wij krachtig broed ontwikkeld. Dit heeft de vorm van taps toelopende pluggen die u eenvoudig met de hand in voorgeboorde gaten in de stam drukt. Deze pluggen zijn al afgewerkt, u hoeft niet meer met hete was te werken. Wij zijn er trots op dit aan kwekers te kunnen aanbieden.

Lees hier meer over het entproces

Gezond en lekker

In de traditionele Chinese geneeskunde worden shii-takes ingezet bij verschillende gezondheidsklachten. Shii-takes bevatten stoffen die het cholesterol kunnen verlagen en de weerstand kunnen verhogen. Het bevat ook vitamine B, vooral B12, wat hem geschikt maakt als vleesvervanger. Maar shii-takes zijn vooral erg lekker. Wilt u meer weten over de vitamines en mineralen in shiitake en ook ander paddenstoelen ga dan naar http://library.wur.nl/way/bestanden/clc/1864834.pdf  . Je moet je er wel een beetje in verdiepen want het is niet eenvoudig. 

Licenties

Biologische teelt betekent dat wij geen gebruik maken van kunstlicht, een kunstmatig klimaat, groeistimulerende middelen of pesticiden. Hiermee hebben wij een EKO licentie gekregen en worden wij gecontroleerd door het SKAL.

Webdesign: netfactor