• Germany
  • Great Brittain
  • Netherlands

Zoeken


Haveman Groen B.V.
Luttenoever 2a
7707 PS Balkbrug

Telefoon: 0523-657315

Mobiel: 06-27455527

E-mail: info@shiitakekwekerij.nl 

 

Producten

  • Entmateriaal

Het entmateriaal van shii-take heet broed. Wij maken dit biologische product op onze kwekerij. Het bestaat uit taps toelopende pluggen, die u gemakkelijk met de hand in stammen kunt drukken. De plug is afgewerkt. U hoeft deze niet meer af te dekken met hete was. Deze constructie zorgt er voor dat het mycelium zich snel ontwikkelt. Daardoor hebben ongunstige schimmels minder kans.
Voor uw bestelling klik hier


 

  •  Geprepareerde eikenstammetjes

Shii-take kunt u heel goed thuis kweken, op kant-en-klaar geprepareerde stammen. Deze zet u op een schaduwrijke plek in uw tuin. Na een maand of twee verschijnen de eerste vruchten. Gedurende twee jaar oogst u het hele jaar door, behalve tijdens de vorst. Wij verkopen vruchtdragende stammen die in onze kwekerij hun dienst bewezen hebben.
Voor uw bestelling klik hier


De stammen zijn ook af te halen bij de kwekerij.
Voor uw bestelling kunt u natuurlijk ook een e-mail sturen naar info@shiitakekwekerij.nl


 

  • Gedroogde shii-takes

Wij leveren gedroogde shii-takes voor consumptie aan de groothandel voor horeca, ondernemers, markten, groentenboeren en traiteurs.
Voor uw bestelling klik hier

                                                                              


 

  • Avontuurlijke excursies

Als u geïnteresseerd bent om de kwekerij in zijn landelijke omgeving te bezoeken, bent u van harte welkom. In de zomermaanden zijn er excursies voor groepen. Medewerkers geven u een onvergetelijke ervaring in ons feeërieke kwekersbos. U maakt kennis met de levenscyclus van shii-takes en hoort de verbazende, folkloristische verhalen bij de andere paddenstoelen in ons bos.

Rondleidingen beginnen met een ontmoeting in de ontvangstruimte met koffie of thee en worden afgesloten met kop soep. Per persoon: € 8,50. Alleen voor groepen vanaf tien deelnemers. Natuurlijk is er ook gelegenheid om shii-takeproducten te kopen.
Voor meer informatie klik hier

Of mail naar: info@shiitakekwekerij.nl

 

Advies

ImageSpeciaal voor kwekers geven wij teeltadvies op locatie.
Menno Haveman is ruim tien jaar geleden gestart met de biologische paddenstoelen kwekerij in een bosperceel. Duurzaam ondernemen staat voorop bij het kweken van shiitake. In de pionierende eerste jaren heeft hij veel geleerd door onderzoek, uitwisseling met andere kwekers en ervaring. De kwekerij heeft inmiddels het hele jaar door een kwalitatief hoogstaande shii-take-opbrengst. Vanuit deze deskundigheid kan Menno u advies geven voor uw kwekerij, of uw kwekerijplannen. Door samenwerking met Franse en Spaanse kwekers en werkbezoeken op locatie, kan Menno ook kwekersadvies geven voor het Franse en Spaanse klimaat. Advisering op basis van uurloon en reiskosten.

Voor meer informatie mail naar: info@shiitakekwekerij.nl

 

De witte patronen zijn het wortelstelsel van shii-take: mycelium

Webdesign: netfactor